Paahdettu kirsikkasalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesakuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää lihaa, sisältää sikaa, lisäkkeet, alkuruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, kalaa, salaatti

Paahdettu kirsikkasalaatti

4 annosta

 

Rubiininpunaiset kirsikat paahtuvat uunissa ihanan mehukkaiksi ja ilmakuivattu kinkku suolaisen rapsakaksi – kätevästi samalla pellillä!

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    kirsikoita
  • 1 rkl
    balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 kpl
    rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
  • 1 tl
    kuivattua timjamia
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 1 paketti
    (150 g) ilmakuivattua kinkkua
  • 2 pussia
    friseesalaattia
  • 1 kpl
    fenkoli
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 1 kpl
    ruukku basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Kirsikkavinegretti
  • 5 kpl
    paahdettua kirsikkaa
  • 0.5 dl
    öljyä
  • 2 rkl
    punaviinietikkaa
  • 1 tl
    hunajaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä nesteet, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää kirsikat, sekoita ja levitä uunipellille. Jaa kinkut reunoille. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

Tee vinegretti. Laita viisi kirsikkaa ja pellille kertynyt öljy kulhoon. Lisää etikka, hunaja ja suola ja soseuta.

Revi salaatti ja suikaloi fenkoli ja sipuli kulhoon. Lisää kirsikat ja kinkut. Viimeistele vinegretillä ja basilikalla juuri ennen tarjoamista.