Paahdettu naudanfilee
Tykkäämiset
2 2
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, vähärasvainen, sisältää munaa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Paahdettu naudanfilee

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    öljyä
  • 2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 800 g
    naudan ulkofileetä
  • 1
    murskattu valkosipulin kynsi
  • 1 tl
    suolaa
  • Paistamiseen:
  • 1 rkl
    öljyä
  • 2
    oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
  • Lisäksi:
  • 0
    paahdettua kuivattua sipulia, kapriksia
 

Ohjeet

Sekoita öljy ja mausteet ja hiero tasaisesti huoneenlämpöisen lihan pintaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää tuoreet timjaminoksat tai kuivattu timjami. Paista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta ruskistettu filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin tunnin verran. Kääri filee folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Kaada fileestä kertynyt neste halutessasi talteen kastiketta varten. Viipaloi tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mausteeksi paahdettua sipulia sekä kapriksia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA