Paahdettu paprikakeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

munaton, pääruoka, keitto

Paahdettu paprikakeitto

4 annosta

 

Paahda kasvikset kuorineen, poista kuoret ja surauta maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.

Lisää

Ainesosat

  • 5 kpl
    punainen paprika
  • 2 kpl
    sipuli
  • 4 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • 8 dl
    vettä
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutio
  • 2 rkl
    tomaattipyree
  • 0.5 rkl
    hunaja
  • 0.5 tl
    suola
  • Raejuusto-maissilisuke
  • 1 tlk
    maissi
  • 1 prk
    raejuusto
  • 1 kpl
    ruukkubasilika
  • Avokadolisuke
  • 2 kpl
    avokado
  • 4 dl
    maissilastu
  • 1 kpl
    korianteriruukku
  • Chorizo-lisuke
  • 0.5 pkt
    chorizoleikkele
  • 1 tlk
    kikherne
  • 1 kpl
    persiljaruukku
 

Ohjeet

1. Säädä uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen.

2. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin.

3. Paahda kasviksia uunissa noin 35–40 minuuttia. Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.

4. Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.

5. Jos tarjoat keiton lisukkeen kanssa, valmista lisuke.

Raejuusto-maissilisuke: Valuta maissit ja raejuusto. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.

Avokadolisuke: Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Murenna maissilastut ja hienonna korianteri. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.

Chorizo-lisuke: Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leikkeleet 4 osaan. Levitä ne ja valutetut herneet uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.