Paahtovanukas
Tykkäämiset
8 0
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Paahtovanukas

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    kuohu- tai vispikermaa
  • 3
    keltuaista
  • 1.5 dl
    maitoa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 0.8 dl
    sokeria
  • Pinnalle:
  • 4 tl
    ruokokide- tai fariinisokeria
 

Ohjeet

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta hetkeksi jäähtymään. Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi. Kaada kermamaito vaahtoon. Sekoita ja jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada pellille mahdollisimman kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Varo, ettei vettä pääse seokseen. Kypsennä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50-60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Nosta vuoat pelliltä, anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään. Kuumenna uunin grillivastus. Ripottele pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pinta grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Jäähdytä hetki ja tarjoile. Lisäksi sopivat tuoreet marjat ja hedelmät. Appelsiininen paahtovanukas2 dl kuohu- tai vispikermaa1 dl maitoa1/2 dl appelsiinimehua3 keltuaista3/4 dl sokeria1 appelsiinin raastettu kuoriValmista kuten tavallinen. Keitä kerma, maito ja appelsiininmehu kattilassa. Lisää raastettu appelsiininkuori. Jäähdytä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermaseos vaahtoon siivilän läpi ja annostele vuokiin. Kypsennä uunissa oheisen ohjeen mukaan. Kanelinen paahtovanukasLisää kerman joukkoon 1/4 tl kanelia. Marengit2 valkuaista1 dl tomusokeriaVatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Nosta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Voit myös pursottaa marengit. Kypsennä 100 asteessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Avaa uunin luukku ja jätä marengit kuivumaan.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA