Pääsiäisen lammaspaisti
Tykkäämiset
11 7
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, pannulla, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Pääsiäisen lammaspaisti

8:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1
    n. 2 kilon lammaspaisti
  • Maustamiseen
  • 1 dl
    öljyä
  • 1 rkl
    rosmariinia
  • 1 rkl
    timjamia
  • 2 tl
    mustapippuria
  • 1
    valkosipuli (n. 10 kynttä)
  • 1 rkl
    suolaa
  • Kastike
  • 0
    vettä
  • 0.2 tl
    mustapippuria
  • 0.2 tl
    rosmariinia
  • 0.2 tl
    timjamia
  • 4 dl
    paistolientä
  • 3 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    kermaa
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Kokkikoulu

Vaihe 1Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk). Poista lihasta kalvot. Vaihe 2Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa. Vaihe 3Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Voit halutessasi lisätä kasviksia paistopussiin. Paloittele kasvikset ja asettele ne paistopussin pohjalle. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta. Vaihe 4Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Poista kasvikset ja nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista. Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna ensin liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Paistolientä tulee enemmän, jos kypsennät paistin juuresten päällä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus jaja kaada se liemen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet. Leikkaa paisti ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kanssa. Lisäkkeeksi sopivat uunijuurekset, herneet, uunitomaatit sekä minttuhyytelö. Ruokalehti 0305