Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
0sitruunanlohkoja
-
0ripaus cayennenpippuria
-
0rouhittua mustapippuria
-
0öljyä paistamiseen
-
110 gmustia oliiveja
-
1iso punainen paprika
-
1 prksimpukoita
-
2pieneksi pilkottua sipulia
-
0.5 tlcurrya
-
0.5 tlkurkumaa
-
100 gpakasteherneitä
-
100 gtuoreuta herkkusieniä
-
5 dlkanalientä
-
2murskattua valkosipulinkynttä
-
600 gsuikaloitua broileria
-
2.5 dlpitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
-
1 dlkuorittuja katkarapuja
Ohjeet
Paellaa varataan noin 250 grammaa annosta kohti. Muuta lisäkettä, kuten perunaa ruoka ei kaipaa. Seuraksi sopii raikas kesäinen salaatti ja rapea maalaisleipä. Ylijäänyt paella kannattaa peittää jääkaappiin seuraavaa päivää varten, sillä se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Uudelleen lämmittäminen ei paellaa paranna.
Vaihe 1 Paista kuumennetussa öljyssä broileri ja sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Laske lämpöä ja pane sekaan liemi sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
Vaihe 2 Lisää pilkotut herkkusienet, paprikapalat ja oliivit. Kuumenna hetki ja lisää herneet sekä kuoritut katkaravut.
Vaihe 3 Kuumenna simpukat omassa liemessään ja sekoita ne joukkoon varovasti.
Vaihe 4 Kumoa paella tarjoiluvadille ja koristele sitruunanlohkoilla sekä katkaravuilla
© SOK viestintä ja julkaisut