Paella
Tykkäämiset
16 16
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, gluteeniton, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, kana, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää mereneläviä, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Paella

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    sitruunanlohkoja
  • 0
    ripaus cayennenpippuria
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 110 g
    mustia oliiveja
  • 1
    iso punainen paprika
  • 1 prk
    simpukoita
  • 2
    pieneksi pilkottua sipulia
  • 0.5 tl
    currya
  • 0.5 tl
    kurkumaa
  • 100 g
    pakasteherneitä
  • 100 g
    tuoreuta herkkusieniä
  • 5 dl
    kanalientä
  • 2
    murskattua valkosipulinkynttä
  • 600 g
    suikaloitua broileria
  • 2.5 dl
    pitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
  • 1 dl
    kuorittuja katkarapuja
 

Ohjeet

 Paellaa varataan noin 250 grammaa annosta kohti. Muuta lisäkettä, kuten perunaa ruoka ei kaipaa. Seuraksi sopii raikas kesäinen salaatti ja rapea maalaisleipä. Ylijäänyt paella kannattaa peittää jääkaappiin seuraavaa päivää varten, sillä se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Uudelleen lämmittäminen ei paellaa paranna.

Vaihe 1     Paista kuumennetussa öljyssä broileri ja sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Laske lämpöä ja pane sekaan liemi sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. 

Vaihe 2     Lisää pilkotut herkkusienet, paprikapalat ja oliivit. Kuumenna hetki ja lisää herneet sekä kuoritut katkaravut. 

Vaihe 3     Kuumenna simpukat omassa liemessään ja sekoita ne joukkoon varovasti. 

Vaihe 4     Kumoa paella tarjoiluvadille ja koristele sitruunanlohkoilla sekä katkaravuilla