Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Paella
6:lle hengelle
Vaikea

” Espanjalainen herkku, ruokaisa paella, maistuu maukkaalta myös kylmänä.
Ainesosat
-
1 dlkuorittuja katkarapuja
-
0rouhittua mustapippuria
-
600 gsuikaloitua broileria
-
2pieneksi pilkottua sipulia
-
2murskattua valkosipulinkynttä
-
0öljyä paistamiseen
-
0ripaus cayennenpippuria
-
0.5 tlkurkumaa
-
0.5 tlcurrya
-
5.5 dlkanalientä
-
2.5 dlpitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
-
100 gtuoreita herkkusieniä
-
1iso punainen paprika
-
110 gmustia oliiveja
-
100 gpakasteherneitä
-
1 prksimpukoita
-
0 gsitruunan lohkoja
Ohjeet
Paista kuumennetussa öljyssä broileri ja sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Laske lämpöä ja pane sekaan liemi sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttiaLisää pilkotut herkkusienet, paprikapalat ja oliivit. Kuumenna hetki ja lisää herneet sekä kuoritut katkaravut (jätä katkarapuja koristeluun). Kuumenna simpukat omassa liemessään ja sekoita ne varovasti muiden aineiden joukkoon. Kumoa paella tarjoiluvadille ja koristele sitruunanlohkoilla sekäkatkaravuilla.
Ylijäänyt paella kannattaa peittää jääkaappiin seuraavaa päivää varten, sillä se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Uudelleen lämmittäminen ei paellaa paranna.
© SOK viestintä ja julkaisut