Pähkinäinen herkkusienilasagne
Tykkäämiset
9 5
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, pasta, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Pähkinäinen herkkusienilasagne

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 tl
    hunajaa
  • 70 g
    saksanpähkinöitä
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    öljyä tai margariinia
  • 150 g
    pakastepinaattia
  • 0.5
    ruukkua tuoretta basilikaa
  • 9
    lasagnelevyä
  • 400 g
    tuoreita herkkusieniä
  • 1 tl
    suolaa
  • Juustokastike:
  • 3 rkl
    margariinia
  • 0.5
    ruukku basilikaa
  • 0.5 prk
    (à 90 g) vihreää pestoa
  • 8 dl
    maitoa
  • 100 g
    parmesaaniraastetta
  • 0.8 dl
    vehnäjauhoja
  • 200 g
    tomaatti-basilika-kevyttuorejuustoa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja viipaloi sienet. Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna basilika. Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kuullota sieniä, pinaattia ja valkosipulinkynsiä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää basilika, saksanpähkinät, suola ja hunaja ja siirrä pois liedeltä. Sulata margariini kattilassa juustokastiketta varten. Kiehauta jauhoja rasvassa hetki. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Hienonna basilika ja lisää se yhdessä muiden aineiden kanssa kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja herkkusienitäytettä. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä noin 45 minuuttia. Peitä halutessasi lasagnen pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei kuivu liikaa.