Pähkinäinen suklaamoussekakku
Tykkäämiset
12 6
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Pähkinäinen suklaamoussekakku

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 125 g
    voita
  • 1 dl
    jauhettua hasselpähkinää
  • 1
    keltuainen
  • 2 rkl
    kaakoajauhetta
  • 2 rkl
    vettä
  • 3 rkl
    sokeria
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • Täyte
  • 3
    keltuaista
  • 3 dl
    vispikermaa
  • 250 g
    tummaa suklaata
 

Ohjeet

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää viileässä noin puoli tuntia. Kauli taikina kelmun avulla ja levitä voideltuun halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan. Aseta taikinan päälle kevyesti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. poista varovasti herneet ja paperi. Kypsennä pohjaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen sekä 1/2 dl vispattua kermaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Lisää loppu kermavaahto (2 1/2 dl) kevyesti käännellen. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele suklaalastuilla tai kermavaahdolla.