Paistettu lohi ja mandariinisalsa
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää sitrusta, sisältää kalaa, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka

Paistettu lohi ja mandariinisalsa

4 annosta

 

Leikkaa lohipalat uudella tavalla kolmionmallisiksi. Valmista lisäkkeeksi pirtsakka salsa tuoreista mandariineista. Kokeile salsaa myös grillatun kalan tai lihan kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 750 g
    lohifileetä
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Salsa
  • 3.5 kpl
    mandariinia
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 100 g
    kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • 1 kpl
    pieni chili
  • 0.5 kpl
    ruukkua korianteria
  • 1 tl
    inkivääriä raasteena
  • 1 kpl
    lime
  • 0.5 tl
    mustapippuria rouhittuna
  • 0.3 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi kolmion muotoisiksi annospaloiksi. Nosta palat leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista salsa. Kuori ja pilko mandariinit noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Paloittele tomaatit. Kuutioi chili. Poista chilistä siemenet. Silppua korianteri ja raasta inkivääri. Purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.