Paistettu naudan filee
Tykkäämiset
435 209
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, uunissa, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää laktoosia

Paistettu naudan filee

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1.1 kg
    naudan ulkofileetä
  • 1 tl
    mustapippurirouhetta
  • 2.5 rkl
    tuoretta tai 2-3 tl kuivattua timjamia
  • 25 g
    voita sulatettuna
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 1 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2 dl
    paistolientä tai paistolientä ja kermaa
  • 0
    tilkka vasikanlihafondia halutessasi
  • 0
    suolaa, valkopippuria
 

Ohjeet

Lämmitä liha ennen paistamista huoneenlämpöiseksi. Poista sen pinnasta paksut kalvot, jos niitä on. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille lihan kokoinen uunipannu ja sulata siinä voi. Nosta liha pannuun ja pyöritä sitä voissa joka puolelta. Ripottele suola ja pippuri lihan pintaan. Silppua tai murenna päälle puolet timjamista. Nosta liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä valellen 40-60 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Liha on sopivan kypsää, kun siihen pistetystä reiästä valuva neste on vaalean punertavaa. Voit myös käyttää lihalämpömittaria. Sen on näytettävä lihan sisälämmöksi yli 70 astetta, kun haluat lihan olevan täysin kypsää. Nosta liha uunista ja silppua sen päälle loput timjamit. Peitä liha foliolla puoleksi tunniksi ja viipaloi sen jälkeen. Mittaa paistoliemi kattilaan ja lisää tarpeen mukaan kermaa. Käytä vasikanfondia, jos paistolientä ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta.