Palapaisti
Tykkäämiset
94 57
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, pannulla, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Palapaisti

5:lle hengelle
Keskitaso

 

Naudanlihasta valmistettava perinteinen palapaisti sopii talviseen ruokapöytään. Tarjoa uunijuuresten ja perunamuusin kera.

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    kermaa
  • 2.5 rkl
    margariinia tai öljyä
  • 2.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2
    sipulia
  • 2.5
    porkkanaa
  • 0.5 tl
    valkopippuria
  • 750 g
    naudan sisä- tai paahtopaistia tai riippunutta ulkopaistia
  • 4 dl
    vettä
  • 2.5 rkl
    ketsuppia, halutessasi
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa liha ensin poikkisyin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Ruskista kuutiot pieni erä kerrallaan kuumassa rasvassa. Huuhtele pannua välillä vedellä, jonka kaadat lihojen päälle pataan tai kattilaan. Sekoita jauhot ja vesi ja kaada lihojen joukkoon. Kiehauta sekoittaen. Kuori ja kuutioi sipulit ja viipaloi porkkanat. Lisää ne ja mausteet pataan. Hauduta palapaistia miedolla lämmöllä vajaan tunnin ajan, eli kunnes lihapalat ovat täysin pehmeitä. Lisää lopuksi kerma.