Panzanella eli leipäsalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

salaatti, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, alkuruoka, lisäkkeet, sisältää maitoa, sisältää viljaa, italialainen, sisältää gluteenia, sisältää sikaa, sisältää lihaa, suolainen, sisältää vehnää

Panzanella eli leipäsalaatti

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 1
    ranskanleipää
  • 6
    kypsää tomaattia
  • 15 kpl
    mustia oliiveja
  • 1 pak
    pekonia
  • 1 dl
    tuoretta basilikaa
  • 10 kpl
    varrellisia kapriksia
  • 1 pak
    Valio Eila® kotijuustoa
  • 1 pieni
    sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa pekoni paloiksi. Laita kuivaan pannuun ja kuumenna. Lisää isoiksi kuutioiksi leikattu leipä ja viipaloitu sipuli. Paista, kunnes leipä rapeutuu.

Leikkaa puolet tomaateista pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa loput tomaatit isoiksi paloiksi. Puolita oliivit ja kaprikset. Kuutioi juusto. Lisää pannulle ja pyörittele, kunnes ainekset lämpenee.

Hienonna basilika ja ripottele pinnalle.