Papaija-possuvokki
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

munaton, maidoton, laktoositon, pääruoka

Papaija-possuvokki

4 annosta

 

Nopeasti valmistuva possuvokki saa makua makeasta papaijasta, kirpeästä limestä ja chilikastikkeesta. Viimeistele annos\nrouskuvilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    porsaan lihasuikaleita
  • 150 g
    riisinuudeli
  • 1 kpl
    papaija
  • 0.5 kpl
    purjo
  • 2 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 200 g
    herkkusieni
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • 0.5 tl
    suola
  • 3 rkl
    soijakastike
  • 2 rkl
    makea chilikastike
  • 2 rkl
    limemehu
  • 0.5 dl
    suolapähkinä
  • 1 kpl
    korianteriruukku
 

Ohjeet

1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Keitä riisinuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

2. Halkaise papaija. Kaavi siemenet pois, kuori ja kuutioi. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää lihasuikaleet ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää purjo, valkosipuli ja herkkusienet. Paista sekoitellen viisi minuuttia. Lisää riisinuudelit ja papaija. Mausta soija- ja chilikastikkeella sekä limemehulla.

4. Lisää lopuksi suolapähkinät ja hienonna joukkoon korianteri.

© SOK