Paprikakeitto krutongeilla
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

keitto, kasvisruoka, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Paprikakeitto krutongeilla

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    vettä
  • 0.1 tl
    valkopippuria
  • 2 kpl
    sipulia
  • 2 rkl
    tomaattipyreetä
  • 2.5 dl
    Becel Kevyt Ruokaa
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl
    Sokeria
  • 0.5 rkl
    valkoviini etikkaa
  • 4 kpl
    paprikaa
  • 4 kpl
    moniviljaleipäviipaleita
  • 1 rkl
    Knorr kasvisliemitiivistettä
  • 3 g
    Becel Juokseva kasviöljyvalmistetta
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 °C lämpötilaan. Leikkaa paprikat neljään osaan ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda paprikoita uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes ne alkavat ruskistua. Anna jäähtyä. Valmista tällä välin krutongit. Poista leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Kuumenna 2 rkl rasvaa paistinpannulla. Lisää leipäkuutiot ja ruskista ne kullanruskeiksi. Siirrä krutongit lautaselle odottamaan tarjoilua. Poista paprikapaloista kuoret. Paloittele sipuli ja hienonna valkosipuli ja kuullota ne ruokalusikallisessa rasvaa isossa kattilassa tai padassa. Lisää paprikat, vesi ja liemitiiviste ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää Becel Kevyt Ruoka ja tomaattipyree. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Viimeistele maku viinietikalla ja valkopippurilla. Tarjoa keitto krutonkien kanssa.

Idea! Mausta krutongit esim. chilillä, currylla tai yrteillä lisäämällä lempimausteesi krutonkien paistamiseen käytettävään rasvaan.