Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
0rouhittua mustapippuria
-
0suolaa tarvittaessa
-
6 dlvettä
-
1salottisipuli
-
1keltainen paprika
-
1punainen paprika
-
1 dlkuivaa valkoviiniä
-
1 dlparmesaanijuustoraastetta
-
2 dlkevytkermaa
-
2kasviliemikuutiota
-
3 rklöljyä
-
3 dlriisiä
-
2valkosipulinkynttä murskattuna
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
© SOK viestintä ja julkaisut