Paprikarisotto
Tykkäämiset
117 81
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, lisäkkeet, pääruoka, keskitaso, vaikea, keittämällä, kasvisruoka, vähärasvainen, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Paprikarisotto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 0
    suolaa tarvittaessa
  • 6 dl
    vettä
  • 1
    salottisipuli
  • 1
    keltainen paprika
  • 1
    punainen paprika
  • 1 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl
    parmesaanijuustoraastetta
  • 2 dl
    kevytkermaa
  • 2
    kasviliemikuutiota
  • 3 rkl
    öljyä
  • 3 dl
    riisiä
  • 2
    valkosipulinkynttä murskattuna
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA