Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike
Tykkäämiset
9 21
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, pannulla, gluteeniton, munaton, kalaa, kevyt, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 650 g
    kirjo- tai merilohifileetä
  • 0
    rouhittua mustapippuria ja merisuolaa
  • Kastike
  • 0
    (nokare voita)
  • 1 tl
    sitruunamehua
  • 1 dl
    kermaa
  • 1 rkl
    ruohosipulisilppua
  • 2.5 dl
    kalalientä
  • 2.5 dl
    hyvää kuivaa valkoviiniä
  • 100 g
    kirjolohen tai siiän mätiä
 

Ohjeet

Pane kattilaan kalaliemi, viini, sitruunanmehu sekä kerma ja keitä lientä kokoon kunnes liemestä on jäljellä on noin kaksi kolmasosaa. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kastike tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää hiukan viilenneeseen kastikkeeseen ruohosipulisilppu sekä valutettu mäti varovasti käännellen. Leikkaa lohi kauniiksi ohuiksi annospaloiksi. Sipaise kalapalojen pintaa hiukan öljyä ja pariloi palat molemmin puolin kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen ja veneperunoiden kanssa.