Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

sisältää sitrusta, kasvisruoka, Pohjoismaat, Keski-Eurooppa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, keitto

Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

4 annosta

 

Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    vihreää parsaa
  • 1
    pieni sipuli
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 8 dl
    kasvislientä
  • 1 pussi
    (200 g) pakasteherneitä
  • 2.5 rkl
    hienonnettua minttua
  • 1
    limetin mehu
  • 1 ripaus
    suolaa
  • Piparjuurikerma
  • 150 g
    ranskankermaa
  • 2.5 rkl
    piparjuuritahnaa
 

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti. Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.