Parsa-lohinyytit
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää kalaa, munaton, gluteeniton, pääruoka

Parsa-lohinyytit

4 annosta

 

Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä grillaten tai uunissa koko ateria yhdessä paketissa.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    peruna
  • 500 g
    parsa
  • 1 l
    vettä
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 0.5 kpl
    purjo
  • 500 g
    kirjolohifilee
  • 4 rkl
    margariini
  • 0.5 tl
    suola
  • 0.2 tl
    rouhittu mustapippuri
  • Kevätsipulipistou-kastike
  • 0.5 dl
    oliiviöljy
  • 0.5 tl
    suola
  • 3 kpl
    kevätsipulinvarsi
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • Lisäksi
  • leivinpaperi
  • folio
 

Ohjeet

1. Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

3. Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poistakalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.

4. Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

5. Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.

6. Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.

7. Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

8. Anna nyyttien jäähtyä muutama minuutti ennen avaamista.

VINKKI: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.