Parsa-nuudelisalaatti
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

salaatti, kalaa, laktoositon, maidoton, omenaton, pähkinätön, sokeriton, alkuruoka, lisäkkeet, sisältää viljaa, aasialainen, thaimaalainen, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta, sisältää vehnää

Parsa-nuudelisalaatti

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    vihreää parsaa
  • 1
    levy nuudeleita
  • 0.5
    kurkkua
  • 3
    kevätsipulin vartta
  • 1
    limetti
  • 2 rkl
    hienonnettua basilikaa
  • 2 rkl
    hienonnettua minttua
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 1 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.