Parsa-rucolapiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää gluteenia, kasvisruoka, välimeri, ranskalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset, kalaa

Parsa-rucolapiirakka

12 annosta

 

Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 2 rkl
    kylmää vettä
  • 100 g
    voita tai margariinia
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • Täyte
  • 250 g
    vihreää parsaa
  • 1
    ruukku rucolaa
  • 1 prk
    (150 g) ranskankermaa
  • 1 dl
    maitoa tai kermaa
  • 2
    kananmunaa
  • 1 tl
    timjamia
  • 1 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi. Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta. Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, maito tai kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.