Parsakaali-fetapiiras
Tykkäämiset
15 8
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, välipala, uunissa, kasvisruoka, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Parsakaali-fetapiiras

5:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    perunasosehiutaleita
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    vettä
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1 dl
    juustoraastetta (emmental)
  • 1
    kananmuna
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 200 g
    parsakaalin kukintoja
  • 8
    kirsikkatomaattia
  • 50 g
    salaattijuustoa (feta)
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita pehmeään margariiniin muut aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Irrottele parsakaalista pienet kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuutioi feta. Levitä piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit. Sirottele päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja suola. Valuta seos vuokaan. Pane ritilä uunin pohjalle ja vuoka ritilälle. Kypsennä noin 30 minuuttia. Jos pinta kaipaa väriä, nosta ritilä uunin keskiosaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia.