Parsakaali-poropiiras
Tykkäämiset
2 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Parsakaali-poropiiras

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    ripaus suolaa
  • 125 g
    margariinia
  • 1
    annos valmista piiraspohjataikinaa
  • 2 dl
    maitoa
  • 2
    munaa
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    kylmää vettä
  • 200 g
    sulatejuustoa
  • 100 g
    kylmäsavuporoa
  • 500 g
    parsakaalia (300 g nuppuja)
 

Ohjeet

Sekoita keskenään pohjataikinan pehmeä rasva ja kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.Pese parsakaali ja leikkaa kannat pois. Paloittele kukinnot pienemmäksi. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi.Painele pohjataikina pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä parsakaali ja porokuutiot piiraspohjan päälle.Kuumenna maito ja sulata juusto siihen. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen.Kaada seos täytteen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.