Parsamunakas
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, proteiinipitoinen, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää maitoa, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, paistokset

Parsamunakas

2 annosta

 

Kuohkean munakkaan salaisuus on reipas vatkaus – ja tilkka kermaa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    vettä + 1 tl suolaa
  • 5
    vihreää parsaa
  • 4
    kananmunaa
  • 0.5 dl
    kermaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.5 rkl
    rypsiöljyä tai voita
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Jätä nuppuosat 5 cm:n pituisiksi ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä parsoja suolavedessä 5–7 minuuttia. Parsa on sopivan kypsä, kun se tuntuu haarukalla pistettäessä napakalta. Nosta parsat reikäkauhalla lautaselle.

Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi. Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla. Kun voi kuohuu, laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle. Anna hyytyä hetki. Työnnä lastalla koloja munakkaaseen niin, että löysä seos valuu koloihin. Asettele parsat pehmeän munakkaan pinnalle. Kun munakas on lähes on lähes kokonaan hyytynyt, taita se paistinlastalla. Puolita ja tarjoa heti.