Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_toukokuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, salaatti

Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

7 annosta

 

Piirakan ja salaatin yhdistelmä on näyttävä juhlaherkku mutta myös ihana arki-illan piristäjä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (380 g) pakastepiirastaikinaa
  • 1
    sitruunan kuori
  • 1 tl
    kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
  • Täyte
  • 1 tl
    suolaa
  • 1
    nippu (500 g) vihreää parsaa
  • 1 prk
    (250 g) maitorahkaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    parmesaania raastettuna
  • 1 ripaus
    muskottipähkinä
  • Lisäksi
  • 1 rasia
    (100 g) salaattisekoitusta
  • 1 kpl
    appelsiini
  • 1 kpl
    punasipuli
 

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.

Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.