Patapaisti
Tykkäämiset
10 4
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, munaton, liha, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Patapaisti

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 0
    vettä
  • 1 kg
    naudan ulko-, sisä- tai paahtopaistia
  • 1
    laakerinlehti
  • 1.5 tl
    mustapippuria
  • 0
    punaviiniä halutessasi
  • 2 tl
    suolaa
  • Hunajaiset juurekset:
  • 1
    sipuli
  • 1
    punasipuli
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 rkl
    hunajaa
  • 3
    porkkanaa
  • 0
    neljännes lanttua
  • 0
    neljännes selleri
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 0
    paistoliemi
  • 0
    maissisuurustetta ruskeille kastikkeille
  • 0
    kermaa
 

Ohjeet

Ruskista huoneenlämpöinen lihapala pannussa kunnolla kultakin sivulta. Ripottele suolaa ja pippuria lihan pintaan. Lisää pataan vettä tai vettä ja punaviiniä noin 1/3 osa paistin korkeudesta. Lisää vielä laakerinlehti ja peitä pata kannella tai foliolla. Hauduta paisti kypsäksi 175 asteessa noin 2 tuntia. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota hetki öljyssä ja lisää hunaja ja suola. Lisää hunajaiset juurekset uuniastiaan paistamisen puolivälissä. Nosta kypsä paisti leikkuulaudalle ja anna vetäytyä hetki leivinpaperiin ja folioon käärittynä. Siivilöi sillä aikaa liemi ja valmista siitä kastike. Mittaa paistoliemen määrä. Käytä maissisuurustetta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada paistoliemi kattilaan, lisää halutessasi kermaa ja suurusta maissisuurusteella. Leikkaa liha viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi hunajaisia kasviksia, kastiketta ja keitettyjä perunoita.