Pavlova
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää maitoa, jälkiruoka, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Pavlova

10 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 4
    munan valkuaista
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 1 tl
    valkoviinietikkaa
  • 1 tl
    maissitärkkelystä
  • Täyte
  • 1 prk
    (250 g) mascarponejuustoa
  • 0.5
    appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl
    appelsiinimehua
  • 2 rkl
    sokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • Lisäksi
  • 1
    granaattiomenaa
  • 1 dl
    pakastekarpaloita
  • 4 rkl
    hasselpähkinöitä
  • 2 rkl
    sokeria
 

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita pienessä astiassa etikka ja maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää. Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita juustoon. Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää granaattiomena- ja pähkinäseos.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA