Pehmeä piparkakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Pehmeä piparkakku

16 kappaletta

 

Perinteiset piparkakut saavat haastajan pehmeästä piparikuivakakusta.

Lisää

Ainesosat

  • 3 kpl
    munaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 5.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    kanelia
  • 1.5 tl
    inkivääriä
  • 1 tl
    neilikkaa
  • 1 tl
    soodaa
  • 150 g
    voita
  • 2 dl
    kermaa tai 200 g kermaviiliä
  • 0.5 dl
    siirappia
  • Voiteluun
  • 1 rkl
    voita
  • 2 rkl
    korppujauhoja
  • Viimeistelyyn
  • 1 kpl
    tomusokeria
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa tai kermaviiliä sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.