Pekoni-perunapiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Pekoni-perunapiirakka

8 annosta

 

Leivo jämäperunoista!

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 1 rkl
    vettä
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    voita tai margariinia
  • 1
    kananmuna
  • Täyte
  • 4
    keitettyä puikulaperunaa
  • 7
    taatelia
  • 1 paketti
    (170 g) pekonia
  • 1
    punasipuli
  • 1
    paprika
  • 1 prk
    (200 g) ranskankermaa
  • 2
    kananmunaa
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 1 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 1 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin. Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään. Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.