Pekoni-porkkanat ja naattidippi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, kastikkeet

Pekoni-porkkanat ja naattidippi

4 annosta

 

Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas, laktoositon dippi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    nippu porkkanoita (naatteineen)
  • 1 paketti
    (170 g) pekonia
  • 0.5 dl
    vaaleaa siirappia
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 1 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) cayennenpippuria
  • 0.5 kpl
    ruukkua persiljaa
  • 0.5 tl
    (1/2 tl) suolaa
  • Naattidippi
  • 1 kpl
    porkkananipun naatit (noin 5 dl)
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sitruunan kuori
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 1 dl
    oliiviöljyä
  • 1 prk
    (150 g) ranskankermaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.

Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.

Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.