Pellavansiemen-puolukkasämpylät
Tykkäämiset
3 3
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, uunissa, ei eläinpohjainen, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Pellavansiemen-puolukkasämpylät

24:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    vehnäjauhoja
  • 5 dl
    maitoa (tai vettä)
  • 1 dl
    pellavansiemeniä
  • 1 dl
    öljyä
  • 1 dl
    puolukoita
  • 2 rkl
    fariinisokeria (tai siirappia)
  • 4 dl
    ruisjauhoja
  • 50 g
    tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää. Lisää suola, sokeri tai siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauho. Alusta vehnäjauhot niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää. Pane sämpylät kahdelleleivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Uuninlämpötila 225 astetta.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA