Perinteinen graavilohi ja uudet maustamisvinkit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, suomalainen, sisältää kalaa, välipala, alkuruoka, gluteeniton, säilöntä, muut

Perinteinen graavilohi ja uudet maustamisvinkit

9 annosta

 

Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee perinteinen graavaus tai kokeile uusia makuyhdistelmiä.

Lisää

Ainesosat

 • 800 g
  lohifileetä
 • 2 tl
  sokeria
 • 1 kpl
  ruukku tilliä
 • 2 rkl
  karkeaa merisuolaa
 

Ohjeet

Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois.

Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.

Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua 2 vuorokautta.

Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.

Kokeile upeannäköistä mustikkaista graavilohta. Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa tilli 200 grammalla sulatettuja pakastemustikoita. Kokeile perinteisen graavilohen lisäksi myös muita makuyhdistelmiä:

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena ja 1 omena viipaleina. Valuta pinnalle ½ dl omenamehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 1 rkl fenkolinsiemeniä. Valuta pinnalle ½ dl appelsiinimehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan. Koristele valmis, leikattu graavilohi appelsiiniviipaleilla.

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl piparjuuritahnaa, 3 rkl kapriksia ja reilusti tuoretta timjamia. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.