Perinteinen läskisoosi
Tykkäämiset
1437 111
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

varaa aikaa, pannulla, alkuruokia ja klassikoita, pidemmän kaavan mukaan, kastikkeet, paistokset, sika, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Perinteinen läskisoosi

4:lle hengelle
Varaa aikaa

Lisää

Ainesosat

  • vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g
    HK Viljapossun kylkiviipaleita
  • 1
    sipuli
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
 

Ohjeet

Kuori ja kuutioi sipuli. Leikkaa kylkiviipaleet n. 2-3 cm leveiksi suikaleiksi. Ruskista viipaleet pannulla hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä ruskistetut lihat pataan. Jätä lihoista irronnut rasva pannulle ja ruskista vehnäjauhot siinä koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Lisää sipuli ja kuullota kevyesti. Sekoita joukkoon vettä pikkuhiljaa, kunnes kastike on vaaleanruskea ja melko ohut. Lisää ripaus suolaa ja pippuria ja tarkista maku. Kaada kastike pataan lihojen päälle ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Tarjoa kuorineen keitettyjen perunoiden kanssa.