Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Perinteinen lohivuoka
Tykkäämiset
8 1
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, pääruoka, gluteeniton, munaton, helppo, sisältää maitoa, sisältää kalaa, sisältää laktoosia, suomalainen

Perinteinen lohivuoka

8 annosta
Varaa aikaa
Helppo

 

Vaatii viitseliäisyyttä mutta palkitsee erityisen herkullisella maulla!

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 kg
    perunoita
  • 3 kpl
    porkkanaa
  • 2 kpl
    sipulia
  • 1 kg
    lohifile
  • 5 dl
    kuohukermaa
  • 1 kpl
    kalaliemikuutio
  • pippuria maun mukaan
  • tilliä hienonnettuna
  • 2 dl
    vettä
  • 3 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Viipaloi perunat noin puolen sentin levyisiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Viipaloi lohi suikaleiksi.

Kiehauta vesi ja sulata kalaliemikuutio veteen. Sekoita kalaliemi-vesiseokseen kuohukerma ja mausteet.

Kokoa lohivuoka uunivuokaan. Pohjalle perunaa, porkkanaa ja sipulia. Keskelle lohisuikaleet ja päälle taas kerros perunaa, porkkanaa ja sipulia. Tilliä runsaasti joka kerrokseen. Lopuksi kermaseos vuoan päälle ja vuoka uuniin 170 asteeseen 1-2 tunniksi. Kokeile kypsyyttä välillä, perunalajikkeesta riippuu, kuinka nopeasti vuoka kypsyy.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA