Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä

12:lle hengelle

 

Perinteinen mansikkakakkuohje saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 kpl
    vaniljatanko
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Kostutus
  • 1 dl
    sitruunanmakuista kivennäisvettä
  • Täyte
  • 4 dl
    kermaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 4 kpl
    liivatelehteä
  • 1 kpl
    sitruunan mehu
  • 2 dl
    sitruunatahnaa (lemon curdia)
  • Koristelu
  • 0.5 l
    mansikoita
  • 0
    sitruunan kuorta raasteena
  • 0
    minttua
 

Ohjeet

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.