Perinteiset letut ja vaniljainen rahkavaahto
Tykkäämiset
20 1
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, leivonnaiset, helppo, jälkiruoka, välipala, kohtuuajassa

Perinteiset letut ja vaniljainen rahkavaahto

15 kappaletta
Kohtuuajassa
Helppo

 

Ihanat letut kuuluvat kesään, tässä herkullinen ohje perinteisen maun ystäville. Lettuja valmistuu noin 15 isoa tai 40 pientä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    maitoa
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1 dl
    Flora Kulta juoksevaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 2.5 dl
    Flora Vanillaa
  • 200 g
    maitorahkaa
  • 1 dl
    raparperihilloa
  • 150 g
    tuoreita mansikoita
  • 0.5 dl
    sokeria (maun mukaan)
 

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja rasva. Anna lettutaikinan turvota 30 min ennen paistamista. Paista letut rasvassa suurella tai pienellä pannulla. Vatkaa Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, raparperihillo ja pilkotut mansikat. Mausta halutessasi sokerilla. Tarjoile letut vaniljaisen rahkavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera. Vinkki! Mikäli haluat lettutaikinasta vieläkin kuohkeamman, korvaa 2 dl maidosta kivennäisvedellä. Valmista taikina muuten samaan tapaan, mutta lisää kivennäisvesi turvonneeseen taikinaan juuri ennen paistamista. Vinkki! Voit paistaa letut myös muurinpohjapannulla ja jos haluat letuista ruokaisampia korvaa vehnäjauhoista 2 dl täysjyväohrajauhoilla.