Persikkapavlova
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, kasvisruoka, suomalainen, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, makeat leivonnaiset, muut

Persikkapavlova

12 annosta

 

Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku litteillä paraguayo-persikoilla ja viimeistele kinuskikastikkeella ja suklaalla.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    kananmuna
  • 1 tl
    etikka
  • 2 dl
    sokeri
  • 1 tl
    rypsiöljy
  • 10 kpl
    persikka paraguayos
  • 1 rkl
    margariini
  • 2 rkl
    sokeri
  • 1 prk
    vispikerma
  • 1 prk
    maitorahka
  • 50 g
    suklaata
  • 1 dl
    kinuskikastike
 

Ohjeet

▶ Säädä uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella. Lisää etikka, kun vaahto alkaa muodostua. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

▶ Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 25 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista tunti uunissa. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.

▶ Huuhtele persikat. Poista kivet ja leikkaa lohkoiksi.Kuumenna rasva pannulla ja ruskista kolmasosa persikoista ahkerasti käännellen. Lisää lopuksi 1 tl sokeria. Anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä sivuun jäähtymään. Huuhtele pannu ja ruskista loput persikat samoin kahdessa erässä.

▶ Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki. Paloittele suklaa. Sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.

▶ Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot. Valuta suklaata ja kinuskikastiketta päälle raidoiksi. Tarjoa heti.

VINKKI: Pavlova vettyy säilytyksessä, joten täytä se vasta juuri ennen tarjoamista. Valitse pavlovaan vielä hiukan kovia hedelmiä, sillä ne on helppo leikata paloiksi.