Peruna-pinaattigratiini
Tykkäämiset
10 4
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Peruna-pinaattigratiini

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    cayennenpippuria tai chilirouhetta
  • 0
    jauhettua muskottipähkinää
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 1 pussi
    (750 g) valkosipuliperunoita (pakaste)
  • 1
    ruukku ruohosipulia, persiljaa tai basilikaa
  • 2 rkl
    öljyä tai margariinia
  • 3 pussia
    (à 150 g) pakastepinaattia
  • 3
    kananmunaa
  • 200 g
    kevytranskankermaa
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 200 g
    maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 100 g
    kevytjuustoraastetta
  • 2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita se rasvan joukkoon. Voitele valkosipulivoilla irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sulata perunoita sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Mausta suolalla, pippureilla ja muskottipähkinällä. Peitä vuoan pohja perunakerroksella, levitä sen päälle tasaisesti pinaattiseosta. Jatka kerroksittain, päällimmäiseksi perunakerros. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes gratiini on kypsä ja kiinteä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA