Peruna-purjo-pinaattikeitto
Tykkäämiset
3 5
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keitto, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Peruna-purjo-pinaattikeitto

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    (vettä)
  • 0
    ruohosipulisilppua
  • 1 prk
    (100 g) valkosipulituorejuustoa
  • 1 prk
    (1,5 dl) ranskankermaa
  • 2
    isoa purjoa
  • 4.5
    perunaa
  • 250 g
    tuoretta tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
  • 0.5 l
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 4
    keitettyä (8 min) munaa
 

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Halkaise purjot ja huuhtele lehtien välit huolella ennen silppuamista renkaiksi. Nosta purjorenkaat perunoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne purjoineen ja keitinvesineen perunasurvimella tai sauvasekoittimella tai hiukan jäähtyneenä monitoimikoneessa. Lisää erikseen kiehautettu, valutettu ja hienonnettu tuore pinaatti - tai pakastepinaatti sellaisenaan. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää juusto nokareina. Kiehauta sekoittaen kunnes keitto on sileää. Lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta keitto ruohosipulisilpulla ja lisää ranskankerma. Tarjoa keiton lisänä keitetyn munan puolikkaita ja peruna- tai riisipiirakoita.