Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Peruna-vuohenjuustopatee
4:lle hengelle
Keskitaso

Ainesosat
-
0mustapippuria
-
5.5isoa jäävuorisalaatin lehteä
-
2 dlemmentalraastetta
-
2valkosipulin kynttä
-
2 dlruokakermaa
-
2kananmunaa
-
2 rklvehnäjauhoja tarvittaessa
-
3 rklsilputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
-
800 gjauhoisia perunoita, esim. Rosamundaa
-
1 rasiapehmeää vuohenjuustoa
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Voit tarjota pateen vuoassa tai kumota sen. Jos haluat kumota pateen, siitä tulee koristeellisempi, kun vuoraat vuoan salaatinlehdillä. Kumottavasta pateesta tulee myös hiukan kiinteämpi, jos lisäät munaseokseen hiukan vehnäjauhoja. Kuori perunat ja hienonna valkosipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kasta isot salaatinlehdet muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja valuta ne sitten hyvin. Voitele noin kahden litran vetoinen pitkänomainen vuoka öljyllä. Vuoraa vuoka lehdillä niin, että osa lehdistä jää vuoan yli. Ei haittaa vaikka lehdet rikkoutuisivat, voit paikkailla aukkoja pienemmillä paloilla. Notkista vuohenjuusto ja vatkaa joukkoon kerma, munat ja mausteet sekä vehnäjauhot. Levitä vuorattuun vuokaa monta ohutta kerrosta perunoita ja juustoraastetta ja sirottele aina väliin tomaattikuutioita ja valuta kermaseosta. Levitä päällimmäiseksi perunakerros ja käännä salaatinlehdet päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos haluat kumota ruoan, anna sen vetäytyä vuoassa viitisentoista minuuttia.
© SOK viestintä ja julkaisut