Perunamoussaka
Tykkäämiset
8 3
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Perunamoussaka

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 750 g
    valkosipuliperunoita
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 400 g
    tomaattimurskaa
  • 1
    sipuli
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 1 tl
    oreganoa
  • 0.5 tl
    timjamia
  • 1 tl
    suolaa
  • Juustokastike:
  • 5 dl
    maitoa
  • 30 g
    margariinia
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 0
    korppujauhoja
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ja anna kiehua niin kauan, että neste haihtuu. Valmista maitokastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kaada puolet perunaviipaleista uunivuokaan. Levitä jauhelihaseos päälle sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää loput perunasuikaleet ja kaada loppu juustokastike päälle. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä 200 asteessa n. 50 min.