Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
2munaa
-
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
-
2.5 dlmaitoa
-
3 dlSunnuntai Täysjyväohrajauhoa
-
2.5 dlperunahiutaleita
-
2.5 dlvettä
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Mittaa vesi ja maito kulhoon. Sekoita joukkoon perunahiutaleet, suola, munat, ohra- ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 4 tai 12 kasaan leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele mataliksi vajaan senttimetrin paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla tai tee pintaan haarukalla kuvioita.
Paista uunin keskitasolla isoja rieskoja noin 15 minuuttia tai pieniä 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hiukan täplikäs. Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä juuri uunista otettuina.
© Raisio