Perunarieskat
Tykkäämiset
16 13
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, lisäkkeet, pannulla, uunissa, leivonnaiset, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Perunarieskat

9:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    perunasosetta (400 g)
  • 1 dl
    sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2
    munaa
  • 3 dl
    ohrajauhoja
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista perunasose. Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Soseuta ja lisää hieman keitinvettä. Jos perunasosetta on jäänyt tähteeksi, käytä se rieskan valmistamiseen. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.