Pieni savujuustosalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää selleriä, sisältää omenaa, sisältää sitrusta, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää maitoa, lisäkkeet, alkuruoka, kalaa, salaatti

Pieni savujuustosalaatti

4 annosta

 

Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 kpl
    omenaa
  • 0.8 kpl
    kerää jääsalaattia tai muuta salaattia
  • 200 g
    juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
  • 125 g
    savujuustoa
  • 20 g
    pähkinöitä
  • 12 kpl
    viinirypäleitä
  • Kastike
  • 0.5 dl
    majoneesia
  • 1 dl
    kermaviiliä
  • 1 tl
    sinappia
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 0.2 tl
    (¼ tl) pippuria
  • 1 kpl
    hunajaa tai sokeria, halutessasi
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.