Pihvit konjakki-kermakastikkeella
Tykkäämiset
106 81
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, gluteeniton, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Pihvit konjakki-kermakastikkeella

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 4 rkl
    öljyä
  • 4 kpl
    naudan ulko- tai sisäfileepihvejä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Paistamiseen:
  • 0
    voi-öljyseosta
  • Kastike:
  • 1 dl
    vettä
  • 1 tl
    hunajaa
  • 2 rkl
    konjakkia
  • 2 tl
    (makeaa) sinappia
  • 2 tl
    soijaa
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1 rkl
    vasikanfondia
 

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Sivele pihveihin öljyä. Kuumenna rasvaseos pannussa. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta tulee jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Käännä pihvi heti kun lihasnestepisarat nousevat pintaan. Pihvi on puolikypsä eli medium, kun nestepisarat nousevat jälleen pintaan. Paistoajaksi tulee noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä foliossa kastikkeen teon ajan. Lisää kaikki kastikkeen ainekset samaan pannuun, jossa paistoit pihvit. Keitä muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti bataatti-savujuustotornin kera.