Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, suomalainen, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton, muut

Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru

4 annosta

 

Raikas vaniljapiimäjäätelö herkutellaan mustikkakastikkeen ja kardemummalla maustetun kauramurun kanssa. Ja mikä parasta: jäätelön tekeminen onnistuu ilman jäätelökonetta!

Lisää

Ainesosat

  • Piimäjäätelö
  • 3 dl
    kuohukermaa
  • 1 dl
    maitoa
  • 1 kpl
    vaniljatanko
  • 3 kpl
    kananmunankeltuaista
  • 1.2 dl
    (1 ¼ dl) sokeria
  • 3 dl
    piimää (2,5 % rasvaa)
  • Mustikkakastike
  • 3 dl
    pakastemustikoita
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 0.5 rkl
    perunajauhoja
  • 1 dl
    vettä
  • 1 rkl
    vettä
  • Kaura-kardemummamuru
  • 0.5 dl
    manteleita
  • 1 dl
    (isoja) kaurahiutaleita
  • 2 rkl
    fariinisokeria
  • 2 rkl
    voita
  • 0.2 tl
    (¼ tl) kardemummaa
 

Ohjeet

Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää myös vaniljatangon palat seokseen. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten keltuaisseos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos hiljalleen koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.

Jäähdytä seos vesihauteessa kylmäksi. Sekoita piimä joukkoon ja kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai foliolla ja pane pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 30–45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. Tähän menee noin 3 tuntia. Anna jäätelön vielä kovettua kunnolla ennen tarjoamista.

Tee kastike noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Pane mustikat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Anna seoksen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran ja nosta se heti pois levyltä.

Rouhi mantelit muruseosta varten. Pane ainekset paistinpannulle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Levitä muruseos leivinpaperille jäähtymään.

Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kokoa jäätelöannokset laseihin.