Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_tammikuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää lihaa, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, pääruoka, uuniruoka, muut

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko

7 annosta

 

Kokeile makaronilaatikkoa uudella twistillä. Raasta joukkoon palsternakkaa ja paista laatikko rapeaksi uunipellillä. Näin saat tuttuun ruokaan lisää kuituja, vitamiineja ja hyvää makua.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pussi
    (400 g) täysjyvämakaronia
  • 2 kpl
    kasvisliemikuutiota
  • 5 rkl
    öljyä
  • 1 paketti
    (400 g) jauhelihaa
  • 1.5 kpl
    (200-400 g) palsternakkaa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 0.5 tl
    (½ tl) kuivattua timjamia
  • 0.2 tl
    (¼ tl) mustapippuria
  • 0.5 tl
    (½ tl) suolaa
  • 1.5 l
    vettä
  • Munamaito
  • 5 dl
    maitoa
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 1 kpl
    ripaus muskottia
  • 0.5 tl
    (½ tl) suolaa
  • Kuorrutus
  • 0.5 dl
    emmentaljuustoraastetta
  • 0.5 dl
    (½ dl) korppujauhoja
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.

Kuumenna 3 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauhelihat. Kaada jauheliha pois pannulta.

Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.

Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.

Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.

Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.