Pikkaisen parempi perjantaipizza
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sisältää gluteenia, italialainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka

Pikkaisen parempi perjantaipizza

2 kappaletta

 

Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet. Kasvisversion saa korvaamalla kinkun aurinkokuivatulla tomaatilla.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1.5 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 tl
    kuivahiivaa
  • 4.5 dl
    durumvehnäjauhoja (1 dl leipomiseen)
  • 2 dl
    vettä
  • 0.3 tl
    (1/3 tl) suolaa
  • Täyte
  • 2 kpl
    päärynää
  • 100 g
    sinihomejuustoa
  • 1 prk
    (150-200 g) ranskankermaa
  • 150 g
    mozzarellajuustoraastetta
  • 1 paketti
    (100-150 g) ilmakuivattua kinkkua
  • 0.5 dl
    pinjansiemeniä
  • 1
    rucolaa
 

Ohjeet

Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.

Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.