Pikkupasteijat
Tykkäämiset
0 3
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, liha, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Pikkupasteijat

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    HK jauhelihaa
  • 2 rkl
    vesi
  • 2 rkl
    ketsuppia
  • 100 g
    Flora leivontamargariinia
  • 50 g
    HK Amerikan pekonia
  • 170 g
    Crème Bonjour Valkosipulia
  • 100 g
    Crème Bonjour Kreikkalaista Valkosipulia
  • 1 rkl
    Flora Culinessea
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    minttua
  • 0.5 dl
    korppujauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot, rasva ja tuorejuusto keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikinaksi mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa sillä aikaa kun teet täytteen. Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja suikaloidut pekonit. Lisää ketsuppi, suola, minttu, murskatut valkosipulinkynnet ja tuorejuusto. Hauduta hetken aikaa. Anna jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Piirrä veitsen kärjellä kevyt ruudutus taikina pintaan. Jaa täyte ruutujen keskelle. Kauli toisesta taikinapalasta kansilevy. Sipaise täytekekojen välit kylmään veteen kastetulla pullasudilla. Aseta kansilevy päälle ja painele kämmenen syrjällä täytteen väleistä kansi pohjalevyyn kiinni. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele korppujauhot pintaan. Leikkaa taikinapyörällä pasteijat irti toisistaan. Käännä kaksi vastakkaista kulmankärkeä pohjan alle. Aseta pasteijat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.