Pikkupavlovat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, gluteeniton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää munaa, kasvisruoka, sisältää sokeria, suolainen, proteiinipitoinen

Pikkupavlovat

20:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohjat
  • 3
    valkuaista
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    valkoviinietikkaa
  • 1 tl
    maissitärkkelystä
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • Täyte
  • 2
    Valio maustettua rahkaa makea mansikka
  • marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä
 

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa lisää viinietikka, maissitärkkelysjauho siivilän läpi sekä vaniljasokeri.

Tee kahden lusikan avulla uunipellille leivinpaperille pieniä (halkaisija n. 6 cm) "kuppeja", joissa reunat nousevat korkeammalle kuin keskiosa. Voit tehdä kupit myös pursottamalla ensin ensin ohuet pohjat ja jatkaa pursottamalla reunukset, jolloin keskelle jää syvennys.

Paista 100 asteessa n. 1 t 15 min. Levitä maustettu rahka pohjille ja koristele marjoilla juuri ennen tarjoilua.

VINKKI

Voit paistaa kaksi pellillistä marenkipohjia yhtä aikaa, kun vaihdat peltien paikkaa kypsennyksen puolivälissä. Jatka tarvittaessa paistoaikaa.

Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä.